Inval+veevoerbedrijf+Hendriks+in+Baarle%2DNassau
Nieuws
© Toby de Kort

Inval veevoerbedrijf Hendriks in Baarle-Nassau

De politie heeft dinsdagochtend een inval gedaan bij veevoederbedrijf Hendriks Group in Baarle-Nassau. Het bedrijf wordt ervan verdacht afvalstoffen illegaal toe te voegen aan veevoeders.

Hendriks Group houdt zich door het mixen niet aan de Europese wetgeving voor diervoederveiligheid. Het bedrijf wordt er ook van verdacht dat het onvoldoende maatregelen neemt om afval en diervoeder van elkaar gescheiden te houden. De diervoederleverancier zou onvoldoende hygiënisch werken.

Het bedrijf verkoopt de veevoeders als gecertificeerd, kwalitatief en veilig veevoeder. Het vermoeden is dat het hiermee de normen van de certificerende instelling GMP+ schendt. Volgens de politie moet er tegen ondermijning van regels en keurmerken stevig worden opgetreden om de afnemers van de producten te beschermen.

Afvalstoffen

Het productieproces is stopgezet en de politie, het Nederlands Forensisch Instituut en de Inspectie Leefomgeving en Transport nemen monsters uit de silo's waar de (afval)stoffen zijn opgeslagen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de omgevingsdienst en het waterschap onderzoeken daarnaast het terrein. De boekhouding en vier vrachtwagens van het bedrijf zijn in beslag genomen.

Doorzoekingen

De politie is verder een onderzoek gestart in de woning van de verdachte net over de grens in België. Ook in twee woningen van medeverdachten in de omgeving van Tilburg worden doorzoekingen uitgevoerd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Er is beslag gelegd op het vermogen en twee voertuigen van de hoofdverdachte.

Het onderzoek is ondergebracht in een Europees Gemeenschappelijk Onderzoeksteam (GOT) met de Belgische collega's van de Federale Gerechtelijke Politie van Antwerpen. De zaak is ook ondergebracht bij het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum in West-Brabant, waarbij de politie samenwerkt met de Belastingdienst en de gemeente.

Commentaar

De ondernemer wil op dit moment niet reageren op het onderzoek. 'De politie heeft nog niet verteld waarnaar wordt gezocht. Het is op dit moment daarom niet mogelijk om daar commentaar op te geven.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer