Ierse+meststrooier+op+Nederlandse+markt
Nieuws
© Eigen Foto

Ierse meststrooier op Nederlandse markt

Landbouwmechanisatiebedrijf RosierGreidanus in Winsum brengt een meststrooier van Ierse afkomst op de Nederlandse markt. Het gaat om de HiSpec XCEL 1250 met een capaciteit van 12 ton en een strooibreedte van 24 meter.

Bijzonder aan deze meststrooier is de shredderrotor aan de achterkant, geeft de fabrikant aan. Deze rotor is voorzien van 12 millimeter Hardox-klepels die ervoor zorgen dat de HiSpec XCEL 1250 alles aan kan wat in de strooier komt. Samen met de 4 millimeter wanddikte en 5 millimeter vloerdikte is deze machine sterk en duurzaam.

Een verrassend aspect is volgens RosierGreidanus dat de rotor tegen de wijzers van de klok in draait. Hierdoor moet het grootste gedeelte van het materiaal worden opgetild en tegen de Hardox-achterklep worden gegooid, voordat deze op de spreidplaten valt.

Strooibeeld

Dit ontwerp zorgt voor een zeer strak strooibeeld, meldt de fabrikant. De strooiplaten zijn voorzien van een eenvoudig breekboutsysteem om bescherming te bieden in het geval van een blokkering. De HiSpec XCEL 1250 heeft een lengte van 7,75 meter, een breedte van 3,06 meter en weegt leeg 6,8 ton.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  20 %
 • Maandag
  9° / 4°
  50 %
 • Dinsdag
  12° / 6°
  50 %
Meer weer