Gelderse+subsidie+voor+waterbeheer
Nieuws
© Koen van Wijk

Gelderse subsidie voor waterbeheer

Akkerbouwers en pluimveehouders met vrije uitloop in provincie Gelderland kunnen samen met ketenpartijen subsidie krijgen voor innovatief agrarisch waterbeheer.

Het gaat om maatregelen voor meer biodiversiteit, verminderen van emissie naar grond- en oppervlaktewater of klimaatmaatregelen. De subsidie kan tot en met 24 juni aangevraagd worden via de provincie en bedraagt maximaal 100.000 euro per project.

Het geld kan besteed worden aan een innovatief projectplan en de uitvoering daarvan. De waterschappen Rijn en IJssel, Vallei en Veluwe en Rivierenland betalen mee. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de subsidieaanvragen vooral op basis van innovativiteit en effectiviteit.

Verduuzamen

De provincie wil met coalitieakkoord Ruimte voor Gelderland de landbouwsector steunen bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering. In totaal is tot 2020 ruim 1,3 miljoen euro beschikbaar. Eerder is al subsidie verstrekt aan agrarisch waterbeheer in de melkveehouderij, fruitteelt en laanboomteelt.

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  10 %
 • Woensdag
  9° / 3°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 8°
  25 %
Meer weer