Boeren Goeree-Overflakkee trekken tienduizend bezoekers

Tienduizend bezoekers kwamen Tweede Paasdag af op zeven agrarische bedrijven en twee molens op Goeree-Overflakkee. De negende editie van Kijk bij de Boer was daarmee een succes.

Boeren+Goeree%2DOverflakkee+trekken+tienduizend+bezoekers
© Roel Dijkstra

Een van de deelnemers was melkveehouder Gerrit den Hartogh uit Achthuizen. 'We deden voor de eerste keer mee. Het is goede pr voor de sector. Mensen wilden vooral weten wanneer onze koeien naar buiten gaan. Ik kon vertellen dat dat over een paar weken gebeurt.' Kritische vragen kreeg de melkveehouder niet. 'Mensen waren vooral heel vrolijk door het mooie weer.'

Ook Nelisse Agro, Grond en Infra uit Nieuwe-Tonge opende voor het eerst zijn deuren tijdens Kijk bij de Boer. 'Het was bijzonder druk. Overweldigend. Wij hadden op zo'n duizend bezoekers gerekend, maar er zijn drieduizend mensen gekomen', geeft Annet Nelisse van het loonbedrijf aan.

Vijftig vrijwilligers

Het hogere bezoekersaantal zorgde niet voor logistieke problemen bij het bedrijf. 'We hadden ons goed voorbereid. Vijftig vrijwilligers hielpen mee. We hadden voor het parkeren drie shifts geregeld. En onze medewerkers stonden bij de machines om uitleg te geven.'

Koeien blijven bezoekers trekken.
Koeien blijven bezoekers trekken. © Roel Dijkstra

Wat het bedrijf vooral wilde uitstralen was met 'hoeveel passie en zorg wij bezig zijn om de aardappel, suiker, ui op het bord van de consument te krijgen'. 'Mensen reageerden vol bewondering. Gesprekken die wat stug begonnen, liepen uiteindelijk op een goed gesprek uit.’

‘Er zijn automobilisten die geprikkeld reageren als ze niet langs een grote machine kunnen komen. Onze medewerkers kregen de kans om uit te leggen waarom de machines zo groot zijn, die vraag werd vaak gesteld. Er ging een wereld voor veel mensen open.'

Paasontbijt

Het paasontbijt bij akkerbouwers Van der Velde trok 250 mensen. Pluimveehouder Sjef de Baar van Pluimveebedrijf Eibaar uit Den Bommel leverde de eieren. Hij opende het ontbijt. 'Kijk bij de Boer is een gigantisch mooie promotie voor de sector. Het leeft al negen jaar. Het is altijd druk. En ook na negen jaar moet je je verhaal blijven vertellen. Wanneer je dat netjes doet en je bent enthousiast dan vertellen mensen dat door. '

Hoewel er veel animo is van lokale bevolking en toeristen, is het voor de organisatie ieder jaar wel een puzzel om een gevarieerd aanbod van deelnemende bedrijven te krijgen, stelt mede-organisator Hanneke de Baar. 'We willen ieder jaar andere bedrijven laten mee doen. Wij gaan er vanuit dat we volgend jaar voor de tiende editie weer met een gevarieerd aanbod van bedrijven kunnen komen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer