Praktijkschool+start+in+regio+Foodvalley
Nieuws
© LTO Noord

Praktijkschool start in regio Foodvalley

De Praktijkschool Verbindend Ondernemen start in september in regio Foodvalley (Gelderse Vallei). Boeren en tuinders kunnen hierin leren hoe ze zichzelf en hun bedrijf kunnen ontwikkelen en de verbinding met de samenleving kunnen aangaan. Deelnemers maken, onder begeleiding, een actieplan voor hun eigen bedrijf.

De Praktijkschool Verbindend Ondernemen werd eerder al in andere regio's georganiseerd en is een initiatief van LTO Noord en Wakker Boer. In regio Foodvalley wordt het ondersteund door het Manifest van Salentein.

Volgens een van de begeleiders, Esther van Raaij, is een goede verbinding met de samenleving voor de hele agrarische sector van belang. 'Als je onderneemt mét de samenleving, ervaar je meer waardering en versterkt het je ondernemerschap. Ik vind het ongelofelijk inspirerend om te zien hoe deelnemers hun eigen drijfveren ontdekken, hierop durven te vertrouwen en uiteindelijk weer vol energie gaan ondernemen op een manier die bij hen past.'

Toekomst bedrijf

Volgens de organisatie waarderen deelnemers het contact met collega-agrariërs. 'Bijna allemaal komen ze in actie. Een van de deelnemers besloot zich politiek te gaan inzetten, anderen lieten zich inspireren om hun bedrijf te verbreden of om de omgeving te betrekken bij de toekomst van hun bedrijf.'

De Praktijkschool Verbindend Ondernemen bestaat uit vier bijeenkomsten, het maken van een actieplan, uitwisseling met collega's en een jaar lang begeleiding van Christel van Raaij en René Schepers van Wakker Boer.

Weer

 • Zondag
  9° / 4°
  50 %
 • Maandag
  8° / 4°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  50 %
Meer weer