Nog+weinig+bladluizen+door+koude+voorjaar
Nieuws
© Eigen Foto

Nog weinig bladluizen door koude voorjaar

Als gevolg van het koude voorjaar heeft de Nederlandse Algemene Keuringsdienst (NAK) tot op heden nog weinig bladluizen gevangen. Dat blijkt uit de vangstgegevens vanaf 1 april.

Dit jaar voert de keuringsdienst een bladluisonderzoeksproject uit. In het kader hiervan is de NAK een maand eerder gestart met het aanzetten en aftappen van de zuigvallen in Colijnsplaat, Tollebeek en Kollumerwaard.

Daarnaast is de NAK op deze plaatsen ook al gestart met het plaatsen en aftappen van de gele vangbakken. Dat betekent dat de keuringsdienst vanaf 1 april al bladluisgegevens heeft en deze vanaf midden deze week beschikbaar stelt op het klantportaal.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer