Nieuwe+motor+en+transmissie+voor+Vervaet+Hydro+Trike
Nieuws
© Eigen Foto

Nieuwe motor en transmissie voor Vervaet Hydro Trike

Voor productiejaar 2020 heeft Vervaet de Trikes verder doorontwikkeld op het gebied van aandrijving en motorisering. Een nieuwe motor en een nieuwe transmissie zijn volgend jaar standaard.

In zowel de Hydro Trike als de Hydro Trike XL komt de nieuwe DAF MX390 met 530 pk (Euro 6). De echte binnenkomer van Vervaet is de nieuwe, eigen ontwikkelde VSG-drive traploze transmissie. Na twee jaar testen in het veld wordt deze standaard op de nieuwe Hydro Trikes.

De nieuwe DAF-motor geeft een verlaagde uitstoot van roetdeeltjes en stikstofoxiden, en voldoet daarmee weer aan de nieuwste normen. Belangrijker dan dat is het maximale koppel dat beschikbaar is bij een lager toerental. Dit heeft een brandstofbesparing tot wel 10 procent als gevolg ten opzichte van de huidige motorisering.

Traploos

De nieuwe transmissie is een traploos automatisch schakelende bak met twee hydromotoren. Het voorwiel blijft traploos hydraulisch aangedreven. Na gedegen onderzoek zag Vervaet alleen op deze manier een mogelijkheid om de machine gegarandeerd vanaf stilstand optimale kracht op alle drie de wielen tegelijk te geven.

Daarnaast wil Vervaet haar lage kostprijs en duurzaamheid kunnen blijven garanderen. De VSG-drive maakt het mogelijk om met slechts 1.200 motortoeren een snelheid van 40 kilometer per uur op de weg te bereiken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer