Limburgse komkommerteler stelt kas open voor publiek

Tijdens Kom in de Kas openen in heel Nederland ruim tweehonderd groenten-, bloemen- en plantentelers de deuren. Ze laten in het eerste weekend van april zien hoe hun producten achter glas worden geteeld.

Komkommerteler Dion van Mullekom uit Grashoek is de voorzitter van de Limburgse organisatietak van het glastuinbouwevenement. 'Wij willen de mensen in de kas krijgen, omdat die steeds verder van de tuinbouwwereld af staan', vertelt hij.. 'Wij willen de mensen laten zien, ruiken en proeven wat er in ons bedrijf gebeurt. Zodat de mensen weten waar de lekkere en gezonde producten vandaan komen.'

Bij goed weer worden er in Limburg vijfduizend bezoekers verwacht. In het hele land bezochten vorig jaar ruim tweehonderdduizend mensen de kassen. Van Mullekom laat de bezoekers het hele werkproces zien. 'Wij telen op 5,75 hectare komkommers op hoge draad met belichting en we snijden op jaarbasis driehonderd komkommers per vierkante meter.'

Uitbeiding

Van Mullekom heeft positieve verwachtingen van dit seizoen. 'Vorig jaar was goed en er vond weinig uitbreiding van de teelt plaats', redeneert hij. Kom in de kas vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 april. Op komindekas.nl staan alle deelnemende bedrijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  28° / 19°
  35 %
 • Dinsdag
  27° / 16°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
Meer weer