Eerste winterbloemkool 'uitzonderlijk vroeg' gesneden

Groenteteler Remco Keizer uit Stellendam deed afgelopen week een bijzondere ontdekking. De eerste bloemkolen waren al groot genoeg om gesneden te worden. 'Uitzonderlijk vroeg', vindt hij zelf.

De maten 6 en 8 worden bij de bloemkool al gehaald en dus ging Keizer aan de gang. 'We zijn nu een paar dagen verder en zijn alweer aan het snijden', lacht Keizer. Door het zachte najaar en de zachte winter groeide de bloemkool als kool.

'Door het milde najaar zat er al flinke groei in de planten. We hebben ook weinig vorst gehad, wat normaal gesproken de groei uit de planten haalt. Dat bij elkaar zorgt ervoor dat de kool is beginnen te groeien', weet Keizer. De bloemkolen worden verkocht in de eigen landwinkel op het erf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer