Meer grote plattelandsgemeenten in samenwerkingsverband

De Groningse gemeente Westerkwartier sluit zich aan bij het samenwerkingsverband van grote plattelandsgemeenten, de zogenoemde P10-gemeenten. Gemeente Het Hogeland, De Fryske Marren, Twenterand en Horst en sloten zich eerder deze maand aan.

Gemeente Westerkwartier onstond per 1 januari nadat Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn fuseerden. Het is hiermee een van de grotere plattelandsgemeenten in Nederland.

Europese politiek

De twintig grootste plattelandsgemeenten van Nederland hebben veel dezelfde ambities en uitdagingen waarvoor zij zich dagelijks inzetten. In P10-verband brengen zij deze onder de aandacht van de landelijke en Europese politiek.

De P10-gemeenten kenmerken zich door veel grondoppervlak, kleine kernen en een lage bevolkingsdichtheid, waar ruim 720.000 mensen wonen. Met meer leden kan de P10 zich als expert van het platteland nog steviger inzetten om de schoonheid, dynamiek en vraagstukken van het platteland onder de aandacht te brengen, geeft het samenwerkingsverband aan op zijn website.

Voorzitter Ellen van Selm van de P10-gemeenten vindt het 'heel goed nieuws voor het platteland'. 'We merken dat het platteland daarmee ook in Den Haag steeds beter gezien wordt.”

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer