Vorig jaar fors meer dumpingen van drugsafval

Het aantal dumpingen van drugsafval is vorig jaar fors toegenomen. Dat blijkt uit het Landelijk Overzicht Synthetische Drugs 2018 van de politie.

Vorig+jaar+fors+meer+dumpingen+van+drugsafval
© Politie

Werden in 2017 nog 206 dumpingen vastgesteld van afval uit de productie van synthetische drugs, vorig jaar waren dat er al 292. Een eenduidige verklaring hiervoor is lastig te geven, zegt portefeuillehouder drugs van de politie, Max Daniel.

'Een verklaring kan zijn dat producenten meer gebruikmaken van pre-precursoren: legale stoffen die nodig zijn om verboden stoffen voor synthetische drugs zoals MDMA te vervaardigen. Dat levert meer afval op', aldus Daniel.

'Daarnaast vermoeden we dat er sprake is van een toename van het aantal labs. Verder is de registratie van dumpingen sterk verbeterd.' Daniel voegt eraan toe dat de bestrijding van drugshandel en -productie de komende jaren meer prioriteit krijgt bij de politie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer