Politieacties tegen Zeeuwse en Brabantse 'fruitbedrijven'

De Belastingdienst, de douane en de politie zijn bezig met een grote actie bij tientallen 'fruitbedrijven' in de regio Zeeland-West-Brabant. Het vermoeden bestaat dat een deel van die bedrijven zich bezighoudt met drugshandel.

Politieacties+tegen+Zeeuwse+en+Brabantse+%27fruitbedrijven%27
© Nieuwe Oogst

De actie is vooral gericht tegen bedrijven die bijvoorbeeld staan ingeschreven op een camping of zelfs op een gewoon woonadres, meldt de NOS. 'Fruit blijkt de meest gebruikte deklading bij de cocaïnesmokkel', zegt recherchehoofd Rienk de Groot.

Voor de actie Project Piggyback zijn de geldstromen van de 'fruitbedrijven' in kaart gebracht. Deze kwamen in het vizier doordat bankrekeningen gevuld blijken te zijn met storingen met contante geldbedragen.

Inval

Maandag is er een inval geweest in het Zeeuwse Kapelle, waarbij veertien arrestaties zijn verricht. Daar stond een bedrijf op het punt een lading van 1.500 kilo cocaïne uit de haven van Antwerpen te ontvangen. Die lading, verstopt in een vracht bananen, was vrijdag al door de Belgische opsporingsdiensten onderschept.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer