%27Snelle+uitleg+nodig+na+uitspraak+over+drugsafval%27
Nieuws
© William Hoogteyling

'Snelle uitleg nodig na uitspraak over drugsafval'

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat moet snel uitleg geven over de betekenis van de uitspraak van de Raad van State over het opruimen van drugsafval. SGP-Kamerlid Chris Stoffer heeft hierom gevraagd.

De Raad bepaalde vandaag dat een grondeigenaar niet hoefde op te draaien voor de kosten om drugsafval op te ruimen dat door onbekenden op zijn land was achtergelaten. Stoffer wil weten wat deze uitspraak in de praktijk betekent. Tevens vraagt hij of er een landelijke regeling komt voor volledige vergoeding van de opruimkosten, waarbij zowel het Rijk als de provincies een bijdrage leveren.


In het verleden stelde de overheid geld beschikbaar als tegemoetkoming in de opruimkosten. Dit geld is op. Stoffer en andere Kamerleden hebben daarop Kamervragen gesteld over nieuwe regelingen. Dat heeft nog geen concreet resultaat gehad. Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid liet afgelopen jaar onder meer weten dat gedupeerden een rechtszaak konden aanspannen tegen de persoon die werd verdacht van de drugsafvaldumping om de schade te verhalen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer