Verkiezingen+belangrijk+voor+boeren+en+tuinders
Column
© Maartje van Berkel

Verkiezingen belangrijk voor boeren en tuinders

Over één maand mogen we weer naar de stembus. Voor ons is deze stemronde voor de Provinciale Staten en de waterschappen van groot belang. Wij zijn als agrarische ondernemers erg afhankelijk van deze bestuurslagen.

Zoals de afgelopen jaren weer duidelijk werd, zijn de waterschappen van cruciaal belang voor onze bedrijfsvoering. Van groot belang is in natte jaren een goede afvoer van water en in droge jaren de mogelijkheid tot beregenen. Goede kandidaten voor deze verkiezingen zijn dus cruciaal.

Steeds vaker worden verantwoordelijkheden gedecentraliseerd. Meer taken komen bij de provincies te liggen. Het is belangrijk dat wij als belangenbehartigers een positieve boodschap afgeven aan de volksvertegenwoordigers in de provincies. We moeten laten zien waar we voor staan als agrarische sector en wat wij bijdragen aan de samenleving. Daarnaast moeten we duidelijker maken dat boeren en tuinders oplossingen hebben.

Ook het economisch belang van de land- en tuinbouw voor provincies mag naar voren komen. En vergeet ook niet de werkgelegenheid, innovaties, onze bijdragen aan de verduurzaming en een leefbaar landschap.

Het is belangrijk dat wij als belangenbehartigers een positieve boodschap afgeven aan de volksvertegenwoordigers in de provincies

Léon Faassen, bestuurslid LTO Nederland

We zullen onze argumenten moeten versterken met betrouwbare feiten en cijfers. Dus geen Haags gegoochel met cijfers die toch niet juist blijken te zijn en die niemand meer vertrouwt.

We zien de afgelopen tijd een beweging ontstaan vanuit Agrifacts, waarmee de eerste resultaten zijn geboekt. Complimenten daarvoor. Deze weg moeten we volgen. Misschien is het daarom ook een goed idee om alle beweringen vanuit bepaalde instanties die de afgelopen tijd zijn geuit nog eens na te rekenen.

Bekijk meer over:

Berlijn
Berlijn 26-01-2019
Waardering
Waardering 15-12-2018
Europese Unie
Europese Unie 20-10-2018

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer