Minister Schouten doet boodschappen in de Achterhoek

Landbouwminister Carola Schouten deed woensdag haar boodschappen in de Achterhoek. Bij zorgboerderij en boerderijwinkel De Twisselt in Zelhem vroeg ze daarmee aandacht voor streekproducten.

'Ik ga zo een stoofschotel eten met wortelen, ui en aardappelen en dat zijn allemaal echte streekproducten', verzekerde Schouten in de winkel. Om het belang daarvan kracht bij te zetten, onthulde ze samen met de Gelderse fractie van de ChristenUnie een label dat voor meer herkenbaarheid van Gelderse streekproducten moet zorgen.

Nadat ze symbolisch de regionale producten in de winkel van een sticker had voorzien, kreeg Schouten samen met de Statenleden een rondleiding over het bedrijf. 'Wij vinden het belangrijk dat onze boeren in het zonnetje worden gezet, want zij zijn degene die zorgen voor deze prachtige mooie producten', gaf lijsttrekker Dirk Vreugdenhil aan.

Landschap

'Boeren houden ook het landschap in stand en die waardering voor de boer, daar willen wij graag aan meewerken', benadrukte Vreugdenhil. Dat gold ook voor Schouten. 'Op deze manier kunnen we zien wat voor een lekkers er allemaal gemaakt wordt in Nederland. Dit is een hele mooie manier om de waardering voor de boer en het voedsel te vergroten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer