Lingegraan nieuw streekproduct in Betuwe

De Betuwe is een nieuw streekproduct rijker. Door een project van Stichting Platteland Rivierenland komt 'lingegraan' op de markt. Dit graan wordt in de regio gemalen en bij lokale bakkers verwerkt tot broden en koek.

Lingegraan+nieuw+streekproduct+in+Betuwe
© niels de vries

Volgens de initiatienemers zijn de producten niet alleen lekker, maar krijgen de producenten door de korte keten ook een eerlijke prijs. Het assortiment bestaat uit een ambachtelijk volkoren brood en een klein tarwevolkorenbrood gevuld met walnoten en rozijnen.

Daarnaast zijn er twee soorten koek. De producten worden verkocht bij bakkerijen in Arkel, Asperen, Beesd, Buren, Geldermalsen, Leerdam en Waardenburg. Daarnaast is de landgoedwinkel van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt Beesd een verkooppunt en worden de broden en koek verkocht bij een aantal molens.

Samenwerking

Lingegraan is tot stand gekomen door een samenwerking met akkerbouwers, molenaars en bakkers in het stroomgebied van de rivier de Linge. Stichting Platteland Rivierenland, een netwerkorganisatie die innovatie in regionale plattelandseconomie stimuleert, leidde het project. De stichting werd hierbij financieel ondersteund door het Regionaal Investeringsfonds van FruitDelta Rivierenland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer