Achterhoekse boeren aan de slag met kringloop

Een groep boeren gaat de kar trekken van de Vruchtbare Kringloop Achterhoek. Landbouwminister Carola Schouten omarmt de activiteiten van de nieuwe vereniging.

'Dit vind ik een ongelofelijk mooi voorbeeld van een groep boeren die de handen ineen slaan, maar ook via de principes van de kringlooplandbouw willen werken', benadrukte Schouten woensdag tijdens een bijeenkomst van LTO Noord in Heelweg.

Melkveehouder John Koeleman uit Geesteren is een van de initiatiefnemers van de nieuwe vereniging. 'We willen de boeren die nu aan het project meedoen lid maken, zodat ze vlekkeloos doorrollen van het project in de vereniging waar ze blijvend mee verder kunnen.'

Uitdagen

'Ik heb de boeren ook gevraagd om te komen met de ervaringen, zodat we die mee kunnen nemen als we dit breder willen inzetten', gaf schouten aan. Koeleman haakte daar op in: 'Ik denk dat we vandaag wel kunnen concluderen dat dit goed aansluit bij de visie van minister Schouten. En ik geloof dat de minister ons ook uitdaagt om de eigenheid en de ruimte te zoeken'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 13°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 12°
  20 %
Meer weer