Verdubbeling+bezoekersaantal+brexit%2Dloket+Rijksoverheid
Nieuws
© Huisman Media

Verdubbeling bezoekersaantal brexit-loket Rijksoverheid

De naderende brexit-datum en de groeiende kans op een no-deal met de Britten, zorgen voor een grote toestroom naar het brexit-loket van de Nederlandse overheid. In de eerste twee maanden van het jaar is het aantal bezoeker verdubbeld.

Dat meldt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. Met de Brexit Impact Scan van het bexit-loket van de Rijksoverheid kunnen bedrijven zien welke gevolgen de Britse uittreding uit de Europese Unie voor hen heeft. Eind vorig jaar was de scan ongeveer 33.000 keer ingevuld. Op dit moment staat dat aantal op 73.000, meldt de minister aan de Tweede Kamer.

Het kabinet begon een maand geleden een nieuwe nationale campagne om bedrijven op te roepen zich voor te bereiden op de gevolgen van de brexit. Daarbij wordt ook een blauw, wollig monster ingezet. Een Tweet waarbij het beest op het bureau van minister Blok ligt, trok internationaal de aandacht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer