Slacht heilige koeien leidt tot moord

In de Noord-Indiase deelstaat Uttar Pradesh hebben radicale hindoes onder meer geloofsgenoten en moslims omgebracht. Dat gebeurde omdat die koeien naar de slacht zouden zijn gebracht.

Slacht+heilige+koeien+leidt+tot+moord
© pixabay

Hindoes vereren de koeien als heiligen. Sommige landbouwers zijn minder gecharmeerd van deze grazers, omdat ze velden vertrappen en de oogst opvreten. In Uttar Pradesh is het echter verboden de koeien te slachten, meldt Vilt.

Boeren konden tot voor kort hun niet meer melk gevende koeien verkopen aan illegale slachterijen. Deze waren vaak in handen van moslims, een etnische minderheid in India.

Moeilijke beslissing

Voor de verkopers van Hindoestaanse afkomst een moeilijke beslissing: voor het geloof zijn de koeien heilig, aanhouden kost klauwen met geld. Ze kozen nogal eens voor de verkoop.

Geradicaliseerde hindoes hebben enkele van deze boeren gedood, net als een aantal moslims die de koeien hebben geslacht. Volgens Human Rights Watch zijn in de afgelopen jaren 44 mensen gedood, waarvan 36 moslims.

Vrijheid

De deelstaatregering heeft de slachterijen inmiddels gesloten. Boeren weten daarom niet wat ze met hun boventallig vee moeten doen en geven deze koeien nu de vrijheid.

Deze koeien zouden vermagerd en verzwakt rond lopen, terwijl het aantal van deze dieren volgens Vilt te veel is voor Noord-India.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer