Vervoer+hoogdrachtige+koeien+wordt+verleden+tijd
Nieuws
© NieuweOogst

Vervoer hoogdrachtige koeien wordt verleden tijd

Landbouwminister Carola Schouten komt later dit jaar met een wetsvoorstel om het vervoer van drachtige koeien in het derde deel van de dracht naar het slachthuis te verbieden. Dit om de slacht van hoogdrachtige koeien te voorkomen.

'Het voorstel moet wel eerst door Europa. Ik hoop dat het er aan het einde van het jaar is', zei de minister donderdag tijdens een debat over dieren in de veehouderij in de Tweede Kamer. Het vervoersverbod geldt alleen voor transport naar de slacht, dus hoogdrachtige dieren mogen nog wel van bijvoorbeeld de wei naar de stal vervoerd worden.

Op dit moment mogen drachtige dieren tot de laatste maand naar her slachthuis worden afgevoerd. In Duitsland is het slachten van drachtig vee inmiddels verboden.

Weer

 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 10°
  30 %
Meer weer