Sleeswijk%2DHolstein+verbiedt+export+vee+naar+derde+landen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Sleeswijk-Holstein verbiedt export vee naar derde landen

Het ministerie van landbouw in Sleeswijk-Holstein heeft de export van vee naar derde landen gedurende vier weken verboden. De boerenbond in Sleeswijk-Holstein uit scherpe kritiek op die beslissing, meldt TopAgrar.

Landbouwminister Jan Philipp Albrecht van de deelstaat wil dat veetransport veilig en verantwoord is. Deze week heeft zijn ministerie een rondetafelgesprek met alle belanghebbenden. Dat moet in de eerste plaats zorgen voor juridische duidelijkheid.

'Daarnaast moeten we samen zoeken naar manieren om een einde te maken aan de ondraaglijke omstandigheden van het lange afstandsvervoer', geeft hij aan. Samen met andere deelstaten wil Sleeswijk-Holstein een lijst van landen opstellen waar naar toe transport niet ten goede komt aan het dierenwelzijn.

Wettelijke sancties

De boerenbond in Sleeswijk-Holstein hekelt Albrechts' beslissing. De bond deelt het standpunt dat dierenwelzijn nageleefd en gehandhaafd moet worden en indien nodig strafrechtelijk gesanctioneerd. Maar meent ook dat autoriteiten moeten handelen in overeenstemming met de wet.

De boerenbond noemt het niet niet de taak van de minister of van een districtsbestuur om de export naar derde landen in te perken. De federale staten zouden niet de bevoegdheid hebben om zo'n verreikende beslissing te nemen.

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
Meer weer