Export%2D+en+fokverbod+PvdD+verworpen
Nieuws
© DIRK HOL

Export- en fokverbod PvdD verworpen

De oproep van de PvdD om in aanloop naar de brexit een gedeeltelijk export en fokverbod van levend vee in te stellen, is dinsdagmiddag weggestemd door de Tweede Kamer.

De motie van de PvdD had als doel te voorkomen dat levend vee bedoeld voor het Verenigd Koninkrijk bij een exportstop door een harde brexit geslacht moet worden. Omdat er nog geen keurpunt is voor de import van levend vee vanuit het VK wilde de PvdD ook dat daar bij een harde brexit een einde aan zou komen. Ook deze motie redde het niet.

• Lees ook: PvdD wil dat kabinet inseminatiestop instelt

Een motie waarin het CDA de regering verzoekt om de leiding te nemen bij het inrichten van een keurpunt voor de import van levend vee vanuit het VK haalde in de Tweede Kamer wel een overtuigende meerderheid. Alleen de PvdD stemde hier tegen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  50 %
 • Maandag
  5° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  7° / 2°
  70 %
Meer weer