Kringlooplandbouw als basis voor afstudeeronderzoek

Een half jaar geleden werd door landbouwminister Carola Schouten een stip aan de horizon gezet met haar visie op de toekomst. Kringlooplandbouw was het toverwoord.

Suzanne Bron, student journalistiek aan hogeschool Windesheim, grijpt nu dit onderwerp aan voor haar afstudeeronderzoek 'Boeren baanbrekers' en geeft daar uitleg over in de studio van Nieuwe Oogst TV.

Het onderzoek

Kringlooplandbouw is een mooie start, maar gaat niet ver genoeg volgens Wijnand Sukkel, expert duurzame landbouw bij Wageningen University & Research. Bij kringlooplandbouw is namelijk niet genoeg aandacht voor ecologie, biodiversiteit en bodemkwaliteit. Zaken die onmisbaar zijn voor duurzame voedselproductie.

'In deze productie gaan we van groot naar klein, van overheid naar de duurzame boer. Voorbeelden dus, in plaats van beleidslijnen', aldus de student. 'Gelukkig zijn er boeren die al het goede voorbeeld geven. Zij combineren duurzame voedselproductie en kringlooplandbouw en werken zo samen aan een toekomstbestendige voedselvoorziening voor iedereen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  35° / 20°
  10 %
 • Maandag
  35° / 21°
  20 %
 • Dinsdag
  32° / 21°
  30 %
Meer weer