De+Tuchtige+Pink+een+van+de+beste+keten+van+Nederland
Nieuws
© Marjolein van Woerkom

De Tuchtige Pink een van de beste keten van Nederland

Plattelandsjongeren.nl heeft keet De Tuchtige Pink uit Streefkerk én keet De Kelder uit Musselkanaal verkozen als beste keten van Nederland 2018.

Het was de negende editie van 'De beste keet van Nederland'. Tientallen keten gaven zich op via www.keetkeur.nl of Plattelandsjongeren.nl. Vervolgens kwam een keetadviseur van Plattelandsjongeren.nl langs om een workshop te geven die tegelijkertijd diende als keuring van de keet.

De jongeren konden punten verdienen op de thema's brandveiligheid, alcoholbeleid, huisregels, activiteiten, noodnummers en EHBO, betrokkenheid ouders en uitstraling van de keet.

Mooi Wark

Dit jaar waren er twee keten met de beste score van 2018. Keet De Kelder uit Musselkanaal en keet De Tuchtige Pink uit Streefkerk ontvingen naast de befaamde titel 'De beste keet van Nederland 2018' een optreden van de band Mooi Wark in de keet.

De Keet van Hengelo uit Hengelo en keet Zuudloar'n uit Tynaarlo behaalden de tweede en derde plaats.

Weiland

Keetadviseur Dennis bezocht onder andere de winnende keten De Kelder en De Tuchtige Pink. Waar keet De Kelder in de kelder van een schuur is, staat keet De Tuchtige Pink in een weiland achter een boerderij.

De leden van beide keten zijn actieve groepen in de leeftijd van 17 tot en met 21 jaar (Keet De Kelder) en 20 tot en met 25 jaar (Keet De Tuchtige Pink). Keet De Kelder is een oude bekende in de wedstrijd en de jongeren hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan het advies dat hun in 2017 is gegeven. Zo zijn ze afgelopen jaar druk bezig geweest met de ingang van de keet en hebben ze aan de uitstraling van de keet gewerkt. Daarmee hebben ze laten zien dat ze zich willen blijven ontwikkelen.

Alcohol

Keet De Tuchtige Pink is een nieuwkomer in de wedstrijd en had, aldus keetadviseur Dennis 'aan alles gedacht'. Van uitstraling tot huisregels, EHBO en (brand)veiligheid, afspraken rondom alcohol en drugs in de keet en de betrokkenheid van ouders en buren. Alles was volgens de keetadviseur uitstekend verzorgd en geregeld.

Wat bijzonder is om te vermelden is dat keet De Tuchtige Pink regelmatig meedoet aan uitwisselingen met andere keten uit de omgeving en dat ze ieder jaar met de gehele vriendengroep als vakantie kamperen in het weiland voor de keet.

Feest

Ook de jongeren van keet De Kelder zijn afgelopen jaar op bezoek geweest bij keten, waaronder 'De beste keet van 2017'-keet ATF om tips en adviezen mee te nemen. Daarnaast hebben zij voor een goed doel een feest georganiseerd. Volgens Dennis zijn beide keten ontzettend trots op hun keet. De jongeren zijn echt geënthousiasmeerd en gemotiveerd om met elkaar veilig, gezond en verantwoord te keten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  10 %
 • Maandag
  26° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer