DCA-notering uien ziet er anders uit

De baalprijs Uien van DCA-Groep B.V heeft voortaan dezelfde opmaak als bijvoorbeeld de DCA-beursprijs varkens, spotmelk, mest en fosfaatrechten. De opzet hiervoor is volgens de Europese Regels ten aanzien van Benchmarks.

DCA%2Dnotering+uien+ziet+er+anders+uit
© Koos van der Spek

Wekelijks wordt door DCA-Markets op vrijdag de baalprijs opgemaakt van gele uien, klasse twee in de maatklassen 35-50 mm en 45-65 mm, 50-70 mm, 60-80 mm en groter dan 80 mm. In het overzicht worden verschillende specificaties omschreven, over kwaliteit en leveringscondities. Bij de baalprijs uien gaat het om de baalprijs van uien die afgehaald worden bij een Nederlandse sorteerder/verpakker.

DCA-Markets verzamelt de prijzen bij marktpartijen die hun handel in de voorgaande zeven dagen rapporteren in de betreffende soort, maat en kwaliteit. Daaruit volgt een gemiddelde benchmarkprijs. Deze wordt per maatklasse op vrijdagmiddag om 13:30 uur gepubliceerd via het platform van Boerenbusiness.nl.

Bekijk hier de uiennoteringen

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer