Mooiste bewaaruien komen uit Dronten

Akkerbouwer Piet-Jan van der Eijk uit Dronten heeft voor het tweede jaar op rij het mooiste kistje bewaaruien. Dat bleek dinsdag tijdens de themadag uien in Dronten.

Van der Eijk deed mee met het ras Hysky. 'Als je naar het bakje kijkt, wordt je er al blij van', glundert de akkerbouwer. De organisatie van de wedstrijd lag in handen van Delphy. 'Het wil niet zeggen dat diegene met het mooiste bakje ook de mooiste partij in de schuur heeft liggen', weet Marc Versprille van Delphy. De publieksprijs ging naar de uien van het ras Firmo van Tom Odding uit Tollebeek.

Door de droge zomer twijfelde de organisatie lang of de wedstrijd dit jaar door moest gaan. 'Toch zien we dat de telers het heel leuk vinden en het is belangrijk om op deze manier aandacht te geven aan het Nederlandse ui', geeft Verspille aan. 'Het was voor ons een inspannend jaar. We moesten veel beregenen en hebben er alles gedaan om een zo goed mogelijke opbrengst te krijgen', verzekert Van der Eijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer