Winstwaarschuwing groente- en fruitgigant Greenyard

Het Belgische groente- en fruitconcern Greenyard is met een winstwaarschuwing gekomen. Volgens de onderneming, die ook veel levert aan Nederland, is er een 'transformatieteam' nodig om de weg omhoog terug te vinden.

Winstwaarschuwing+groente%2D+en+fruitgigant+Greenyard
© DIRK HOL

Beleggers zijn erg geschrokken en op de beurs in Brussel verloor Greenyard maandagmorgen ongeveer een kwart van zijn beurswaarde. De Belgen hebben al een tijdje last van fikse concurrentie in Duitsland en in eigen land, waar de prijzen in de markt onder druk staan.

Na de zomer verbeterden de resultaten wel iets, maar 'de eerste tekenen van herstel draaiden echter om in november en december'. De lagere omzet raakte ook de marges. Greenyard zegt dat de resultaten in het laatste kwartaal van 2018 slechter waren dan verwacht.

Kapitaalverhoging

Voor het lopende gebroken boekjaar, dat tot eind maart loopt, herziet het bedrijf daarom zijn prognose voor de bedrijfswinst. Bij het zoeken naar nieuwe financiering wordt daarnaast een kapitaalverhoging niet meer uitgesloten, iets waar aandeelhouders niet blij mee zijn. Greenyard is een van de grootste groente- en fruitleveranciers ter wereld. Er werken globaal negenduizend mensen in zo'n 25 landen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer