Minder+overtredingen+ziekte+van+Aujeszky
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Minder overtredingen ziekte van Aujeszky

Het aantal overtredingen bij de monitoring van de ziekte van Aujeszky via bloedonderzoek daalt. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

In 2017 telde RVO.nl gemiddeld 121 overtredingen per kwartaal. In 2016 ging het nog om 199 overtredingen per kwartaal.

RVO.nl en de Gezondheidsdienst voor Dieren kunnen niet precies omschrijven welke type varkenshouderijen het betreft en welke achtergrond bij de overtredingen hoort. Waarschijnlijk heeft het te maken met omstandigheden zoals kleinschaligheid, bedrijfsbeëindiging en onverwachte slacht.

Last onder dwangsom

Overtreders kan een last onder dwangsom worden opgelegd. Vervolgens krijgen zij alsnog de kans om aan de regelgeving te voldoen. Valt de overtreder in herhaling, dan volgt een boete van minstens 500 euro. Op zeugenbedrijven moet meer bloed worden onderzocht dan op vleesvarkensbedrijven.

Weer

 • Zondag
  15° / 9°
  50 %
 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
Meer weer