Gouden+Mispel+voor+Sjaak+Hoogendoorn
Nieuws
© Eigen foto

Gouden Mispel voor Sjaak Hoogendoorn

Voorzitter Sjaak Hoogendoorn van Vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Water, Land & Dijken heeft afgelopen week de Gouden Mispel ontvangen. Die kreeg hij voor zijn onnavolgbare inzet om landbouw en natuur samen op te laten gaan.

De Gouden Mispel wordt uitgereikt door Vereniging Nederlands Cultuurlandschap aan personen of organisaties die iets uitzonderlijks hebben betekend voor behoud, herstel of ontwikkeling van het Nederlands cultuurlandschap. Hoogendoorn was voorgedragen door gemeente Waterland.

Hoogendoorn ontving de Gouden Mispel vanwege zijn zoektocht naar oplossingen voor de dilemma's in het veengebied van Laag Holland. Zoals zijn inzet voor het vinden van een oplossing voor de bodemdaling van het veen, waarbij via het Innovatieprogramma Veen wordt geëxperimenteerd met natte teelten en natte veelteelt.

De jury sprak waardering uit voor zijn inzet, waarbij hij als boer met een been in zijn eigen biologische veehouderij staat en met het andere zich inmiddels al dertig jaar inspant voor landbouw, natuur en landschap in het veenweidegebied.

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer