Vredestein+Traxion+Optimall+krijgt+goud+om+Lamma
Nieuws
© Eigen Foto

Vredestein Traxion Optimall krijgt goud om Lamma

Het Europese bandenmerk Vredestein won onlangs de gouden medaille bij de Lamma 2019 Innovation Awards in de categorie 'Driven Innovation'.

De Traxion Optimall heeft een VF-technologie, met een gebogen ontwerp van het contour, waardoor het contactoppervlak bij gelijke druk tot 15 procent groter is dan die van andere VF-banden en 25 procent groter dan die van IF-banden die op dit moment op de markt zijn.

Door deze eigenschappen wordt de tractie verbeterd en het brandstofverbruik verminderd, terwijl de bodemverdichting afneemt. Een ander voordeel van de Traxion Optimall is dat deze geschikt is voor gebruik met bandendrukwisselsystemen.

Voordelen

De jury zei in het commentaar: 'De band is voorzien van nieuwe technologie, waarmee lagere spanningen te realiseren zijn. Dat biedt voordelen op lange termijn, voor zowel het bedrijfsresultaat als de bodemgesteldheid van de klant, dankzij de geringe bodemverdichting en het verminderde brandstofverbruik.'

De Traxion Optimall is te zien op de Vredestein-stand tijdens de Lamma-beurs, die plaatsvindt op 8 en 9 januari in Birmingham.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  95 %
Meer weer