Drenthe pakt ecologisch bermbeheer op

Acht Drentse gemeenten, drie waterschappen en provincie Drenthe zetten zich gezamenlijk in voor een grotere biodiversiteit in het landelijk gebied. Ze ondertekenden daar voor donderdag document 'Soortenrijk Drenthe – Samenwerken aan natuurvriendelijke bermen en oevers'.

Drenthe+pakt+ecologisch+bermbeheer+op
© LTO Nederland

Met die aanpak voeren de partijen motie Motie Boerenlandvlinders uit die Provinciale Staten Drenthe vorig jaar aannam uit. Een van de zaken die ze oppakken is ecologisch bermbeheer. 'Vanuit beheer hebben wij aandacht voor de diversiteit van onze bermen. Wij zaaien een deel van onze bermen al in met Drentse bloemenmengsels, waar het voor de vlinders en bijen goed toeven is', stelt gedeputeerde Henk Brink.

Volgens zijn collega-gedeputeerde Henk Jumelet is vooral de samenwerking met de gemeenten, maatschappelijke organisaties en de waterschappen van belang: 'Wij zien dit als een startpunt van intensieve samenwerking om met elkaar te werken aan een nog soortenrijker Drenthe.'

Lespakket

Andere activiteiten die onderdeel zijn van de uitvoering van de Motie Boerenlandvlinders, zijn onder meer een lespakket Bijles voor scholen in samenwerking met IVN. Ook is er een speciale subsidieregeling voor kleinschalige natuurvriendelijke initiatieven en activiteiten voor de versterking van de biodiversiteit in Drenthe.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer