Geen+overtredingen+bij+teeltwisseling+in+Delfland
Nieuws
© VidiPhoto

Geen overtredingen bij teeltwisseling in Delfland

Bij de waterkwaliteitscontroles van het Hoogheemraadschap van Delfland in Westland en Pijnacker-Nootdorp op 13 november zijn in geen van de gecontroleerde polders overtredingen geconstateerd. LTO Glaskracht Nederland is zeer tevreden met dit resultaat.

Het Hoogheemraadschap van Delfland voerde extra controles uit in verband met de teeltwisseling. Dat er geen overtredingen zijn geconstateerd bij de controles is een mooi resultaat.

'Dit geeft aan dat onze ondernemers zich meer en meer bewust zijn van het feit dat lozingen op oppervlaktewater niet zijn toegestaan', stelt Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Glaskracht Nederland.

Emissie

Tijdens de teeltwisseling moeten glastuinbouwondernemers extra oppassen dat er geen emissie van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen plaatsvindt naar het oppervlaktewater.

Voorafgaand aan de teeltwisseling besteden Hoogheemraadschap van Delfland en LTO Glaskracht Nederland daarom extra aandacht aan voorlichting richting de glastuinbouwondernemers.

Extra controles

Bijkomend effect van consequente handhaving is dat het een gelijk speelveld borgt voor de glastuinbouwbedrijven. De komende periode blijft het Hoogheemraadschap van Delfland de extra controles uitvoeren.

De controles in Westland werden uitgevoerd in de Oude Campspolder, Nieuwland en Noordland, de Hoefpolder, de Groeneveldse polder en de Kralingerpolder. In Pijnacker-Nootdorp werden de polder van Nootdorp en de Noordpolder van Delfgauw gecontroleerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  34° / 21°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 22°
  80 %
Meer weer