Veel+brandertechniek+op+tweede+BIOtechniekdag
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Veel brandertechniek op tweede BIOtechniekdag

Delphy, Hagranop en HAK Schoffeltechniek houden op donderdag 30 november de tweede BIOtechniekdag. Bedrijven tonen er echte machines met noviteitswaarde voor de biologisch akkerbouw en/of groenteteelt.

De BIOtechniekdag bij de Firma Hagranop in Tollebeek in een dag voor biologische telers en telers met interesse in biotechniek. Het is een goede mogelijkheid om de belangrijkste mechanisatieontwikkelingen op gebied van biologische akkerbouw en groenteteelt te zien.

Dit jaar krijgt de dag nog een internationaler karakter dan vorig jaar. Er zijn dit jaar meer internationale biotelers aanwezig, waarmee het een echte dag van en voor de telers uit heel Europa wordt. Voor internationale telers is er rondom de BIOtechniekdag de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse bedrijfsexcursies op gebied van biologische teelt.

Innovaties

Het enthousiasme van de aanbieders van machines is dit jaar weer erg groot. Zo groot zelfs dat de hal weer vol gepland is door de ruim 35 aanbieders. Diverse merken en bedrijven laten deze middag weer nieuwe innovaties zien. Sommige merken en innovaties zijn zelfs speciaal bewaard voor de BIOtechniekdag.

Zo is er op gebied van brandertechniek veel aanbod te zien. Daarnaast onder andere een aangepaste mestrooiers voor toepassing in het voorjaar, nieuwe schoffeltechniek uit Frankrijk, bijzondere oogsttechniek voor diverse biologische teelten als uien en pompoen, ekoploegen, zaai- en planttechniek voor diverse gewassen, gps-techniek en noviteiten op gebied van bewaring.

Elkaar ontmoeten

Naast de technische innovaties is er ook ruim aandacht voor telers om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Niet-telers (handelspartijen, toeleveranciers, ketenpartijen en dergelijke) kunnen de dag bezoeken als ze ook de BIOtechniekdag financieel mee willen ondersteunen in de vorm van sponsoring.

Op de vernieuwde website www.BIOtechniekdag.nl kunnen telers zich aanmelden voor de dag. De BIOtechniekdag is op 30 november van 15 tot 20 uur. Het adres is: Firma Hagranop, Westermeerweg 17, 8309 PZ, Tollebeek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  21° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  20° / 14°
  90 %
Meer weer