Schouten brengt markt fosfaatrechten in kaart

Landbouwminister Carola Schouten schakelt een onafhankelijk onderzoeksbureau in om de markt voor fosfaatrechten in kaart te brengen.

Dat onderzoek moet ook de risico's in kaart brengen die een eerlijke en transparante handel in fosfaatrechten kunnen tegenwerken. Een oproep aan ondernemers om signalen daarvan door te geven aan RVO.nl heeft niets opgeleverd. Dat meldt Schouten in een brief aan de Tweede Kamer. Ze blijft echter een vinger aan de pols houden.

• Lees ook: Schouten wil bedrijfsspecifieke fosfaatexcretie melkvee

Bij het onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Ecorys, is ook aandacht voor het aanstellen van een toezichthouder als mogelijke oplossing. Schouten verwacht dat dit onderzoek tegen het eind van dit jaar afgerond is.

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer