Europese+Commissie+lanceert+%27Enjoy%2C+it%27s+from+Europe%27
Nieuws
© Twan Wiermans

Europese Commissie lanceert 'Enjoy, it's from Europe'

'Enjoy, it's from Europe', met deze slogan gaat de Europese Commissie wereldwijd campagne voeren voor agrarische producten en voedingsmiddelen uit de Europese Unie (EU).

Voor de komende drie jaar is 172,5 miljoen euro begroot voor in totaal 79 promotieprogramma's. Dat maakte EU-commissaris Phil Hogan deze week bekend. De focus van de campagnes is gericht op regio's met het grootste groeipotentieel, zoals China, Japan, Canada, VS, Mexico, Colombia, Zuid-Korea, Taiwan, Zuidoost-Azië en Zuid-Azië.

Het budget gaat onder meer naar de promotie van zuivelproducten, vlees, olijf- en olijfolie, groente, fruit, brood en gebak. Italië, Frankrijk, Griekenland en Spanje hebben gezamenlijk driekwart van het totale budget voor 'eenvoudige promotieprogramma's' ontvangen. De geselecteerde programma's hebben betrekking op aanvragers uit negentien van de 28 EU-lidstaten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer