Louise+Vet+bovenaan+Duurzame+100
Nieuws
© Eigen foto NIOO-KNAW

Louise Vet bovenaan Duurzame 100

Louise Vet, ecologe en directeur NIOO-KNAW, staat bovenaan de Duurzame 100 van dagblad Trouw. Dat is een ranglijst van de 'groenste denkers en doeners in Nederland'.

De voornaamste reden dat Vet de nummer 1 positie heeft gekregen, zijn haar inspanningen voor Deltaplan Biodiversiteit. De top drie wordt verder gevormd door Ruud Zanders, directeur en mede-eigenaar Kipster, producent van duurzame eieren en Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager.

Andere aan de landbouw gerelateerde personen in de bovenste helft van de lijst zijn landbouwminister Carola Schouten (13), varkenshoudster en vicevoorzitter Europese Raad Jonge Boeren Iris Bouwers (26), Natasja Oerlemans hoofd voedsel en landbouw Wereldnatuurfonds (38), Jan Willem Erisman, directeur Louis Bolk Instituut (41), Valerie Bos, mede-oprichter Knakwortel (44), Jeroen van der Sluis, hoogleraar risicocontroversen (48) en Fransjan de Waard, directeur De Waard Eetbaar Landschap (49).

De volledige top 100 staat hier.

Weer

 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  35° / 23°
  20 %
Meer weer