Plus+vermindert+gebruik+plastic
Nieuws
© Twan Wiermans

Plus vermindert gebruik plastic

Supermarktketen Plus en haar belangrijkste leveranciers hebben afgesproken om zich gezamenlijk in te zetten voor duurzamer verpakken. Dat betekent onder meer dat minder verpakkingsmateriaal wordt gebruikt.

Plus wil een bijdrage leveren aan de circulaire economie en heeft zich voorgenomen om de milieu-impact van al haar verpakkingen terug te dringen. In lijn met het verpakkingsbeleid worden daarom in 2018 alle 4.500 huismerkproducten getoetst op de volgende drie uitgangspunten: zo minimaal mogelijk, hernieuwbaar en recyclebaar verpakken.

Onder de leveranciers die zich bij deze visie hebben aangesloten bevinden zich The Greenery, Plukon, Hessing en FrieslandCampina. Eerste resultaten zijn er al, meldt het retailbedrijf.. Zo stopt Plus met het gebruik van zwart plastic omdat dit moeilijk recyclebaar is en worden groente en fruit waar kan verpakt in minder plastic.

Plastic soep

Om duurzamer te verpakken gaat Plus onder meer een samenwerking aan met Plastic Whale. Deze organisatie strijdt voor plasticvrije wateren. Oprichter Marius Smit startte vier jaar geleden met het bouwen van een boot van plastic afval. Dit groeide uit tot een organisatie die zichzelf ten doel stelt bij te dragen aan oplossingen voor de plastic soep. Dat doen zij door het creëren van maatschappelijk bewustzijn, maar vooral door mensen te stimuleren in actie te komen door op plastic te gaan vissen.

Het oplossen van de plastic soep lukt alleen als je het samen doet

Liesbeth Dekker, unitmanager bij Plus Retail: 'We hebben al flinke stappen gezet om minder en milieuvriendelijker te verpakken, maar het werk van Marius stookte dit vuurtje verder op. Het oplossen van de plastic soep lukt alleen als je het samen doet. Daarom hebben we Marius gevraagd zijn verhaal te delen met onze leveranciers. We hebben de afspraak gemaakt om ons gezamenlijk nog meer in te zetten voor minder en duurzamer verpakken.'

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  27° / 17°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer