Boer%2D+en+boerinnenkalender+2019+gepresenteerd
Nieuws
© Claim Your Aim B.V. / Rachel Bosman / Monique Hefti-Sutman. Compilatie gemaakt door redactie Nieuwe Oogst

Boer- en boerinnenkalender 2019 gepresenteerd

In Bathmen is vrijdag de Boerinnenkalender gepresenteerd. Dat niet alleen. Er is nu ook een Boerenkalender.

De 24-jarige Bart van Moorsel uit Groningen staat op de cover van de eerste mannelijke editie. 'Mij sla je zo om, dus dat is eigenlijk wel jammer, maar met mijn afbeelding ligt de kalender in de winkels en zo wordt de kalender verkocht. Ik ben het verkoopmodel van de kalender, dus als je het zo bekijkt, is het een hele eer.'

Voor de editie van 2019 hebben 111 mannen en 311 vrouwen zich opgegeven. Toch is niet elke provincie vertegenwoordigd. Er staan geen modellen uit Brabant en Flevoland op de kalender. Drenthe daarentegen is dubbel vertegenwoordigd.

Verschillende poses

De 24-jarige Annemiek Koekoek uit Tynaarlo heeft juni gekregen en de 18-jarige Natasja Schenning uit Wijster is miss April. 'Het was eigenlijk een hele hectische dag. Alleen dan kun je uiteindelijk niet weten welke foto er uiteindelijk op de kalender zou komen. Je hebt zoveel verschillende poses gedaan en het was wel een leuke verrassing. Toen ik de foto van de kalender zag, dacht ik: wow! Daar kom ik dus in. Ik hang boven heel veel mensen.'

Het is een eer om de decembermaand te zijn. Anneroos Klunder uit Deventer is het model van deze feestmaand. 'Ik ben boerendochter, dus het leek me gewoon hartstikke tof om een keer in die boerinnenkalender te staan. Ik ben ook heel erg blij dat ik met m'n eigen hond op de foto sta en de foto is ook genomen bij mijn ouders thuis. Ze moet alleen nog veertien maanden wachten tot haar foto aan de beurt is. 'Maar goed. Ik heb hem alvast!'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 11°
  10 %
Meer weer