Aardappeleters+van+Van+Gogh+uitgebeeld+in%2E%2E%2E+aardappelen
Nieuws
© Natuurmuseum Fryslân

Aardappeleters van Van Gogh uitgebeeld in... aardappelen

De tentoonstelling Kûnstsinnige Eerappels gaat komende vrijdag in Natuurmuseum Fryslân van start. Ook 'De Aardappeleters' maakt onderdeel uit van de tentoonstelling.

Een van de meest in het oog springende kunstwerken van de expositie is het met echte aardappelen nagemaakte schilderij 'De Aardappeleters' van Vincent van Gogh door de Servische kunstenaar Dragan Despotovic.

Naast Serviër Despotovic doen de Ierse Deirdre O'Mahony en de Nederlandse kunstenaars Grietje Huisman, Fred Thoolen en Maartje Roos mee. Met hun werk willen ze de verbinding tussen stad, platteland en voedselvoorziening uitbeelden.

Potatoes go Wild

De expositie maakt deel uit van de kunstmanifestatie De Bildtse Aardappelweken / Potatoes go Wild die weer valt onder Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Stichting De Bildtse Aardappelweken organiseerde het afgelopen jaar onder deze noemer 'Potatoes go Wild', verschillende evenementen waarbij de verbinding tussen stad en platteland en onze voedselvoorziening centraal staat.

Eerder was het gewassenveld 'Vijftig tinten groen' te zien aan de Oudebildtdijk. Daar konden bezoekers informatie krijgen over de teelt van oude en nieuwe gewassen en ze ook zien groeien en bloeien. Zo'n tienduizend mensen brachten een bezoek aan dit gewassenveld.

Poetic Potatoes

Verder hield de Stichting een aardappeldiner voor 1.250 gasten in tien boerenschuren en bracht het een viertalige gedichtenbundel 'Poetic Potatoes' uit. Die productie kwam tot stand door een uitwisseling met Valletta 2018 op Malta. Ongeveer 15.000 belangstellenden bezochten de tentoonstelling Fruchtbere Grônd in zeven boerenschuren.

De expositie Kûnstsinnige Eerappels in Natuurmuseum Fryslân aan het Schoenmakersperk 2 in Leeuwarden is nog te zien tot 6 januari 2019.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer