Anne%2DMarie+Spierings+verkozen+tot+nieuwe+voorzitter+D66
Nieuws
© Dirk Hol

Anne-Marie Spierings verkozen tot nieuwe voorzitter D66

Anne-Marie Spierings is door de leden van D66 verkozen tot voorzitter van het landelijk bestuur van D66. Zaterdag 6 oktober tijdens het D66-congres in Den Bosch draagt huidig voorzitter Letty Demmers de voorzittershamer aan haar over.

'Het was een spannende strijd met goede medekandidaten. Ik ben vereerd met het grote vertrouwen dat de leden in mij stellen', zegt Spierings. 'Ik kijk ernaar uit om samen met alle leden verder te bouwen aan onze vereniging. D66'ers hebben altijd nieuwe ideeën, ideeën over hoe het nog beter kan. Het is een grote verantwoordelijkheid en groot voorrecht tegelijk om op die kracht en energie te mogen voortbouwen.'

Demmers: 'Ik feliciteer Anne-Marie van harte met haar verkiezing tot voorzitter. Zelf kijk ik met veel plezier terug op de periode dat ik deze mooie taak mocht invullen. Ik ben ervan overtuigd dat Anne-Marie voor de vereniging een goede opvolger is. Ik wens haar daar veel succes mee.'

Spierings (1976) is woonachtig in Sint-Michielsgestel. Op dit moment is zij gedeputeerde agrarische ontwikkeling, energie en bestuur in Noord-Brabant. Daarnaast was ze de afgelopen periode binnen D66 actief als voorzitter van de thema-afdeling Duurzaam. Ze is als provinciebestuurder verantwoordelijk geweest voor verduurzaming van de Brabantse landbouw.

Stemming

De leden van D66 hadden de keuze uit drie kandidaten. De andere kandidaten, Henk Beerten en Wimar Jaeger, zijn net als Spierings de afgelopen weken door het hele land gereisd en hebben zich ook digitaal aan de leden voorgesteld. De leden konden tussen 20 september en 3 oktober hun stem uitbrengen.

De landelijke verkiezingscommissie heeft vastgesteld dat 5.162 leden een geldige stem hebben uitgebracht. Spierings heeft gewonnen met 62,9 procent van de uitgebrachte stemmen in de tweede ronde.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  70 %
 • Vrijdag
  26° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
Meer weer