Verse+bramen+plukken+in+december
Nieuws
© Haijo Dodde

Verse bramen plukken in december

Delphy is een proef gestart met bramen onder ledlicht. Het doel is de oogst van vers product in december.

De lang bewaarde, gekoelde bramenplanten zijn 11 september geplant op het Delphy Improvement Centre in Bleiswijk. Delphy meldt dat de planten in de kassen inmiddels goed uitlopen.

Met de bramenteelt onder ledlicht heeft Delphy het afgelopen seizoen de eerste ervaringen opgedaan. Toen zijn de planten in november 2017 geplant en konden de verse bramen vanaf maart worden geplukt. Uit deze proef bleek dat de teelt van bramen goed te sturen valt met ledbelichting en minimaal buitenlicht.

Toekomstgericht teeltconcept

In de nieuwe opzet wil Delphy een vroege winterproductie realiseren. Daarbij zijn het effect van tussenbelichting en de lichtintensiteit in combinatie met daglengte belangrijke onderzoeksvragen. Het onderzoek moet resulteren in een toekomstgericht, energiezuinig teeltconcept voor de winterteelt van bramen.

Het onderzoeksproject van Delphy is tot stand gekomen op initiatief van betrokken telers, met steun van de Kas als Energiebron, het ministerie van LNV en Signify, de leverancier van verlichtingssystemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer