Claas+maait+ruim+141+hectare+luzerne+in+8+uur
Nieuws
© Eigen Foto

Claas maait ruim 141 hectare luzerne in 8 uur

Machinefabrikant Claas heeft in 8 uur tijd met een Disco 1100 RC in totaal 141,1 hectare luzerne gemaaid. Het record komt in het boek Guinness World Records.

Het record werd begin juli bij Tate Mesbergen van Mesbergen Farms in Colorado in de Verenigde Staten gevestigd. Het vorige wereldrecord werd met ruim 40 hectare overtroffen.

Kort na de middag ging een combinatie van een Claas Axion 800-trekker en een Disco 1100 RC-maaier in vlinderopstelling met rollenkneuzer aan het werk. Er werd gemaaid met een maximale snelheid van 30 kilometer per uur.

Vier percelen

Het maairecord werd gevestigd op vier percelen, die vrij ver uit elkaar lagen. De maaicombinatie verplaatste zich met een snelheid van 50 kilometer per uur. De gemiddelde capaciteit kwam uit op 17,6 hectare per uur.

De omstandigheden tijdens de recordpoging waren niet optimaal. De grond op het eerste perceel was niet optimaal vanwege een onweersbui een dag voor het maaien. De start werd daardoor met een paar uur vertraagd. Een stuk beton zorgt tijdens de recordpoging voor een ongeplande stop.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer