Dierenartsen vereenvoudigen eigen beroepsorganisatie

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) wil hun vereniging vereenvoudigen. Daarom gaat de beroepsorganisatie voor dierenartsen hervormen.

Dierenartsen+vereenvoudigen+eigen+beroepsorganisatie
© Twan Wiermans

Het bestuur van de KNMvD streeft naar een eenvoudig ingerichte vereniging met een lichte bestuurlijke structuur. Ze wil een vereniging zoals het bedoeld is: een club die dierenartsen verenigt, een vereniging van mensen die dezelfde taal spreken en samen staan voor datgene wat ons echt aan het hart gaat; dierenarts zijn, goede diergeneeskunde bedrijven, in de breedste zin van het woord.

De KNMvD moet een vereniging zijn waar iedere dierenarts vanzelfsprekend bij wil horen. Een vereniging die de behoeftes van de individuele dierenarts kent en die hem of haar ondersteunt.

Minder bestuursleden

Het bestuur is voornemens de clustervoorzitters in het bestuur op te nemen en een duidelijk knip te zetten tussen besturen en uitvoeren. Ook zal het aantal bestuursleden terug worden gebracht van 49 naar 14 leden. Verder gaat het bestuur werken aan een sterkere samenwerking tussen leden met de KNMvD en leden onderling. Het bestuur heeft als inzet deze hervorming op 29 november 2018 vast te leggen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer