Recordaantal+deelnemers+fruitplukdagen
Nieuws
© NFO

Recordaantal deelnemers fruitplukdagen

Een recordaantal fruittelers doet mee aan de landelijke fruitplukdagen. Dat meldt de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO).

Het aantal aanmeldingen ligt op 41, aldus de NFO. De landelijke fruitplukdagen vinden plaats op 15 en 22 september. Bezoekers kunnen die twee dagen zelf fruit komen plukken. Daarnaast zijn er op de deelnemende bedrijven andere activiteiten, zoals het persen van eigen appelsap en fietstochten langs boomgaarden.

Met de fruitplukdagen willen fruittelers laten zien dat zij met zorg en respect voor de natuur telen, vertelt vice-voorzitter Bert den Haan van de NFO. 'Tijdens de twee dagen kan iedereen zien hoe het fruit aan de bomen groeit en hoe verschillend dat kan uitpakken.' De deelnemende fruitbedrijven zijn te vinden in alle provincies, met uitzondering van Friesland en Drenthe.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  32° / 15°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
Meer weer