Schoolfruit start later dan NFO lief is

De tiende editie van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma start in november. De NFO heeft gepleit voor een eerdere start dan november, omdat er dan meer variatie in Hollands fruit mogelijk is, maar dit is verzoek is niet gehonoreerd. Mogelijk wordt voor het schooljaar 2019/'20 rekening gehouden met dit verzoek.

Met de schoolfruitregeling wil de Europese Unie gezonde voedingsgewoonten bij kinderen stimuleren en daarnaast de afzet van groenten en fruit op de lange termijn bevorderen. Scholen die meedoen aan de regeling krijgen twintig weken lang gratis drie stuks groente of fruit per leerling per week via erkende leveranciers. Basisscholen kunnen zich van 3 tot en met 14 september inschrijven voor het EU-Schoolfruitprogramma. Er kunnen circa 2.800 scholen deelnemen.

Nieuw dit jaar is dat scholen zich online kunnen registreren en inschrijven. Alle scholen kunnen zich inschrijven, ook scholen die afgelopen jaar al meededen. Als aan het eind van de inschrijfperiode het maximaal aantal scholen wordt overschreden, vindt er een loting plaats.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  25° / 12°
  10 %
Meer weer