Gratis schoolfruit voor ruim half miljoen kinderen

Minister Carola Schouten (LNV) bezorgde maandag de eerste doos gratis schoolfruit van een Europees-programma bij basisschool De Springbok in Den Haag. Ruim een half miljoenen kinderen wordt met deze actie bereikt.

Gratis+schoolfruit+voor+ruim+half+miljoen+kinderen
© Eigen Foto

Het EU-schoolfruit- en groenteprogramma 2017 – 2018 is maandag van start gegaan. Nederland doet dit jaar voor het negende jaar mee aan de Europese schoolfruitregeling. Dit schooljaar ontvangen 2965 basisscholen twintig weken lang voor elke leerling drie stuks gratis groente of fruit.

In totaal krijgen 519.246 kinderen schoolfruit. Gezamenlijk ruim 31 miljoen stuks. Dat is het hoogste aantal scholen en kinderen dat ooit aan de Schoolfruitregeling heeft meegedaan.

Digibordlessen

Veel scholen maken van de start van de schoolfruitleveringen een feestelijke activiteit. Zo worden de kinderen op een leuke manier gestimuleerd om meer groenten en fruit te eten. Daarnaast kunnen de kinderen met behulp van schoolfruitlesmateriaal en digibordlessen kennis opdoen over groenten en fruit.

De Europese Unie wil met de schoolfruitregeling gezonde voedingsgewoontes bij kinderen stimuleren en zo de afzet van groente en fruit op de lange termijn bevorderen. Dit is het eerste jaar dat alle 28 EU-lidstaten meedoen aan de complete regeling.

Schoolfruitleverancier

Voor het schooljaar 2017-2018 hebben acht leveranciers een erkenning als Schoolfruitleverancier van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ontvangen. Zij zullen de inkoop en leveringen van het groente en fruit naar de scholen verzorgen.

RVO.nl voert de schoolfruitregeling uit in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit van Wageningen UR verzorgt de communicatie en het lesmateriaal voor de scholen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer