Handvatten+voor+verantwoord+transport+pluimvee
Nieuws
© Twan Wiermans

Handvatten voor verantwoord transport pluimvee

De koepel van pluimveeorganisaties Avined stelde dit voorjaar een protocol op voor het transport van pluimvee bij tropische temperaturen. Het is geen wet, maar geeft handvatten om transport bij hoge en lage temperaturen verantwoord uit te voeren, stelt Avined.

Avined heeft samen met de pluimveesector een protocol opgesteld om pluimveetransport bij extreme omgevingstemperaturen verantwoord uit te voeren. Dit protocol gaat in op maatregelen ten aanzien van het transport van pluimvee bij extreme temperaturen.

Transport uitstellen

Mochten de vervoersomstandigheden zo extreem zijn, dan adviseert het protocol het transport uit te stellen naar dagen/momenten op de dag met een betere temperatuur. Avined: 'Het doel is om het transport van dieren altijd op de juiste wijze uit te voeren, ook bij extreme weersomstandigheden.'

• Lees ook: Extra controle NVWA: boven 35 graden vee niet vervoeren

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  16° / 10°
  75 %
 • Maandag
  18° / 15°
  50 %
 • Dinsdag
  11° / 8°
  40 %
Meer weer