Nationaal+Hitte+protocol+varkenshouderij+in+werking
Nieuws
© Twan Wiermans

Nationaal Hitte protocol varkenshouderij in werking

De weersverwachting voorspelt een temperatuur van 27 graden of meer in De Bilt. Dat houdt in dat het Nationaal Hitte protocol voor de varkenshouderijsector in werking treedt.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hanteert daarnaast het tropenrooster. De NVWA voert de werkzaamheden voor exportkeuringen uit vanaf 4 uur tot 22 uur. Verder zullen de slachterijen gebruik kunnen maken van het tropenrooster waardoor zij slachttijden kunnen vervroegen.

Varkenshouders kunnen in de planning van hun werkzaamheden gebruik maken van dit tropenrooster. De export van slachtvarkens worden momenteel nog uitgezonderd, omdat geen afspraken zijn gemaakt met de buitenlandse slachterijen om ervoor te zorgen dat de dieren daar niet in een wachtrij te recht komen.

Voorzorgsmaatregelen

De Producentenorganisatie Varkenshouderij raadt varkenshouders verder aan tijdens de warme dagen voorzorgsmaatregelen te nemen om het klimaat in de stallen zo aangenaam mogelijk te houden voor mens en dier.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 4°
  20 %
Meer weer