Holmer+Terra+Variant%2Dzelfrijder+rijdt+altijd+op+1+bar
Nieuws
© Eigen Foto

Holmer Terra Variant-zelfrijder rijdt altijd op 1 bar

De nieuwe generatie Holmer Terra Variant-zelfrijders kunnen op 1 bar rijden. De lage bandenspanning zorgt voor minder structuurschade.

Deze Holmer Terra Variant-zelfrijders worden in samenwerking met Zunhammer gebouwd en geïmporteerd door RosierGreidanus. Holmer heeft met het oog op behoud van bodemstructuur speciale aanpassingen gedaan aan de zelfrijders.

Door de aanpassingen is het gewicht van de machines afgenomen en is met een lagere bandendruk te rijden. Tevens kan door het lagere gewicht eerder in het voorjaar worden bemest.

Uit recent onderzoek is gebleken dat er minder blijvende structuurschade optreedt in het land, als machines met een lagere bandenspanning rijden. Doordat er minder blijvende structuurschade optreedt, levert dit in het vervolggewas minder groeivertraging op.

Luchtdrukwisselsysteem

De aanpassingen zijn gedaan aan de Holmer Terra Variant 585 en de 435. De 585 heeft een inhoud van 21 kuub en kan in hondengang rijden. In combinatie met een luchtdrukwisselsysteem en de juiste bandenkeuze, kan op het land altijd op 1 bar worden gereden.

De 435 heeft een inhoud van 16 kuub en kan ook rijden in hondengang. Zonder luchtdrukwisselsysteem mag deze machine altijd op 1 bar bandendruk rijden in het land.

De banden onder de Holmer Terra Variant-machines kunnen op het land op een lage bandenspanning rijden, zonder dat overmatige slijtage optreedt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 18°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer