Nederland+koploper+in+agrarisch+ICT
Nieuws
© Archief

Nederland koploper in agrarisch ICT

Meer dan 80 procent van de Nederlandse agrarische ondernemers maakt gebruik van de smartphone. Aanzienlijk meer dan het gemiddelde in Europa. Ook het zakelijk emailverkeer is in de Nederlandse agrarische sector veel gebruikelijker dan elders in Europa. Dat blijkt uit onderzoek van het Duitse DLG instituut.

In Nederland maakt slechts een kleine minderheid van ruim 5 procent van de agrarische bedrijven geen gebruik van zakelijk emailverkeer en Internet. Ons land is niet alleen koploper in smartphone gebruik in de agrarische sector, maar ook in de toepassing van agrarische apps op de smartphone. In landen als Groot-Brittannië en Frankrijk maakt minder dan de helft van de boeren gebruik van de smartphone.

Ook in het gebruik van social media zoals Facebook en Twitter is de Nederlandse agrarische sector koploper. Circa 30 procent maakt hier gebruik van.

Management software

Op grootschalige agrarische ondernemingen in het westen van Rusland wordt het meest gebruik gemaakt van gespecialiseerde managementsoftware, blijkt uit het DLG onderzoek. Hetzelfde geldt voor het gebruik van ‘cloud software’ waarmee adviseurs het financiële management van deze agarische ondernemingen kunnen begeleiden. Maar Nederland is koploper in software toepassing voor management van melkvee-en varkensstapels.

In Polen maakt slechts 5 procent gebruik van veemanagement software. Ook landen als Frankrijk en Groot-Brittannië komen niet verder dan 30 procent, concludeert DLG op basis van enquêtes op 2000 bedrijven in Nederland, Groot, Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Polen en Rusland.

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  70 %
 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  95 %
Meer weer